У початок

Завод Shell QCLNG в Австралії відправив 1000-й вантаж СПГ

Експортний завод Queensland Curtis LNG в Австралії, яким керує Shell, відвантажив свій 1000-й вантаж з початку роботи в травні 2015 року, повідомляє акціонер CNOOC.

У заяві газового й енергетичного підрозділу CNOOC сказано, що завод зі скраплення на 8,5 млн тонн на рік на острові Кертіс у штаті Квінсленд експортував важливий вантаж 18 грудня на борту 174 тис. кубічних метрів LNG-воза Kool Firn.

Це судно 2020 року побудови, яке належить компанії CoolCo і зафрахтоване підрозділом LNG-гіганта Shell, взяло близько 70 тис. тонн СПГ.

За даними CNOOC Gas & Power, з травня 2015 року в рамках проєкту було вироблено 66,21 млн тонн СПГ.

Підприємство Shell QGC також підтвердило відправлення важливого вантажу із заводу QCLNG, заявивши, що компанія була першою, хто доставляв природний газ зі свердловин, пробурених у вугільних пластах із Суратського басейну на острів Кертіс, і це також був перший проєкт у Квінсленді, який досяг 1000 вантажів.

Інші два заводи СПГ на острові Кертіс включають завод GLNG, яким керує Santos, і термінал APLNG під керівництвом ConocoPhillips.

Окрім Shell, CNOOC володіє 50% акцій у черзі 1 QLNG, а японська Tokyo Gas має 2,5% акцій у черзі 2.

Ще 2021 року Shell також продала частку в QCLNG підрозділу Global Infrastructure Partners приблизно за $2,5 млрд.

Shell через свій підрозділ QGC володіє 80% загальних потужностей QCLNG, які включають резервуари для зберігання, причали й операційну інфраструктуру, яка обслуговує два поїзди заводу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти