У початок

Завершено страйк нафтогазовиків у Норвегії, суперечку через зарплату вирішить арбітраж

Суперечку через заробітну плату між Норвезькою асоціацією нафтогазової галузі (Norwegian Oil and Gas Association) й об'єднуючою менеджерів різних рівнів і галузей профспілкою Lederne буде вирішено в рамках примусового арбітражу.

«На заклик міністра праці й соціальних справ Марті М'єс Персен сторони домовилися про припинення страйку, щоб усі могли повернутися на свої посади якнайшвидше», — наголошується на сайті міністерства, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За словами міністра, зниження виробництва вуглеводнів через страйк не виправдане у поточній ситуації енергетичної й геополітичної кризи, коли країни ЄС і Великобританія сильно залежать від енергетичного партнерства з Норвегією.

«Відповідальність за пошук рішення у таких випадках, як правило, несуть самі сторони. Та коли конфлікт може призвести до таких далекосяжних соціальних наслідків для всієї Європи, я не маю іншого вибору, окрім як втрутитися в конфлікт», — додала міністр.

Як повідомлялося, страйк розпочався 5 липня із призупинення робіт на трьох родовищах. Додаткову ескалацію було анонсовано на 6 й 9 липня, внаслідок чого понад половину щоденного експорту газу Норвегії могло бути втрачено.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти