У початок

Завдяки запуску НПЗ Dangote Нігерія припиняє імпорт пального

Nigerian National Petroleum Company Limited повідомила Нігерійський регуляторний орган розвідки й перероблення нафти (NMDPRA), що вона не імпортуватиме нафтопродукти з жовтня, якщо ціна буде конкурентоспроможною. Про це повідомляє Arise News.

Згідно зі звітом, NNPC з 1 жовтня почне постачання близько 385 тис. барелів сирої нафти на НПЗ на день, які будуть оплачуватися у найрах.

Згідно з угодою, нафтопереробний завод (НПЗ) постачатиме на внутрішній ринок бензин і дизельне пальне еквівалентної вартості, які також будуть оплачуватися в найрах.

Проте очікується, що НПЗ продаватиме дизельне пальне у національній валюті будь-якому зацікавленому покупцю, тоді як бензин продаватиметься лише NNPC для поширення різним маркетологам нафти.

Крім того, очікується, що NMDPRA повторно перевірить дані про видобуток напередодні планів національної нафтової компанії припинити розміщення замовлень на імпорт бензину з жовтня.

Виходячи з цього прогнозу для бензину з вітчизняних НПЗ, NMDPRA заявило, що загалом у вересні буде вироблено 389,16 млн л бензину.

Проте у жовтні, листопаді й грудні цього року очікується, що країна виробить 1,09 млрд л, 1,08 млрд л і 1,45 млрд л відповідно.

Стало відомо, що на січень, лютий і березень 2025 року прогнозований видобуток становить 1,47 млрд л, 1,34 млрд л і 1,47 млрд л.

NNPC не розміщувала жодних замовлень на імпорт бензину на жовтень 2024 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти