У початок

Запасів газу достатньо для завершення опалювального сезону — «Нафтогаз»

Запасів газу в українських підземних сховищах (ПСГ) достатньо для успішного завершення опалювального сезону, половина якого минула. Про це з посиланням на групу «Нафтогаз» повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Це вже друга зима в умовах повномасштабного вторгнення. І перша за всю історію незалежності, яку ми проходимо за рахунок газу власного видобутку. Його запасів достатньо для успішного завершення опалювального сезону», – наголосила група в повідомленні в телеграм-каналі в понеділок.

Там також зазначили, що ЦПК «Нафтогаз Трейдинг» уклав 1 242 договори на постачання газу в рамках виконання спецобов'язків (ПСО) з 449 підприємствами теплокомуненерго (ТКЕ) і 793 ОСББ, а кількість клієнтів ЦПК «Нафтогаз України» (побутові споживачі) становить 12,3 млн.

Крім того, в управлінні групи «Нафтогаз» перебувають сім ТЕЦ, що забезпечують теплом споживачів у Кам'янському, Кривому Розі, Новояворівську, Новому Роздолі, Миколаєві, Одесі й Херсоні.

Як повідомлялося, наприкінці вересня 2023 року голова «Нафтогазу» Олексій Чернишов заявив, що Україна вперше пройде майбутній опалювальний сезон лише за рахунок газу власного видобутку.

На початку листопада з посиланням на Міненерго повідомлялося про запаси газу в ПСГ на рівні 16,02 млрд куб. м. План із накопичення ресурсу на початок ОЗП становив 14,7 млрд куб. м. Тоді ж повідомлялося з посиланням на ОГТСУ, що європейські компанії закачали понад 3 млрд куб. м для зберігання в ПСГ.

На початку жовтня минулого року «Нафтогаз» зазначав, що планує підписати договори з 1 264 виробниками тепла. Ціна на газ для надання послугі з постачання теплової енергії й гарячої води населенню зберігається на рівні 7,42 тис. грн/тис. куб. м (з ПДВ).

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти