У початок

Запаси середніх дистилятів у Сінгапурі скорочуються

Запаси середніх дистилятів у Сінгапурі дещо скоротилися порівняно з минулим тижнем, оскільки чистий експорт як дизельного палива/газойлю, так і авіаційного палива/газойлю значно зріс, повідомляє Reuters з посиланням на офіційні дані.

Згідно з даними Enterprise Singapore, запаси дизельного палива/газойлю й авіаційного палива/гасу в ключовому центрі зберігання нафти в Сінгапурі становили 7,039 млн барелів на тиждень, починаючи з 7 лютого, порівняно з 7,085 млн барелів тижнем раніше.

Чистий експорт дизельного палива/газойлю зріс приблизно на 14% порівняно з минулим тижнем, в основному через зниження загального імпорту на 74%.

Дані показали, що протягом тижня імпорт надходив переважно з Тайваню і росії. Однак, за словами аналітиків, надходження товарів з Індії до Сінгапуру незабаром відновляться, враховуючи кращу прибутковість для продавців у цьому регіоні замість північно-західної Європи.

Із західного узбережжя Індії «тепер експорт спрямовано на Сінгапур, а не на Європу, через високі витрати на фрахт, пов’язані з рейсами до Європи», − сказав аналітик Sparta Commodities Джеймс Ноель-Бесвік.

Близько 120 тис. метричних тонн або більше дизельного палива/газойлю індійського походження прямуватимуть до Сінгапуру протягом тижня, починаючи з 29 лютого, показали дані відстеження суден від LSEG і Kpler.

Однак загальні обсяги експорту Індії в лютому все ще можуть бути обмежені залежно від внутрішнього попиту, заявили аналітики LSEG у щотижневому звіті для клієнтів.

Загалом загальний експорт із Сінгапуру зріс майже на 29% щотижня, відображаючи постійні торговельні потоки до таких регіональних напрямків, як Індонезія, Малайзія і М’янма.

Потоки, ймовірно, будуть стабільними в Індонезію і Малайзію в найближчі тижні, враховуючи деякі затримки перезапуску внаслідок попереднього й поточного запланованого технічного обслуговування НПЗ, повідомило одне торгове джерело.

Чистий експорт авіаційного палива/гасу зріс більш ніж утричі порівняно з минулим тижнем. Поява обсягів, що прямують до Таїланду, опинилася в центрі уваги, з можливим деяким поповненням там запасів через попередні проблеми на НПЗ.

Обсяги поставок до В’єтнаму продовжувалися, ймовірно, на договірній основі, підтримуючи приріст чистого експорту цього тижня.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти