У початок

Запаси середніх дистилятів у Сингапурі падають попри скорочення експорту

Запаси середніх дистилятів у Сингапурі впали майже на 9% порівняно з минулим тижнем до мінімуму за п’ять місяців, незважаючи на скорочення чистого експорту як газойлю/дизелю, так і авіаційного палива/гасу. Про це повідомляє Reuters.

Згідно з даними Enterprise Singapore, запаси газойлю/дизелю й авіаційного палива/гасу, що зберігаються в ключовому центрі зберігання нафти, знизилися до 7,363 млн барелів за тиждень, що закінчився 3 січня, з 8,091 млн барелів за попередній тиждень.

Чистий експорт як газойлю/дизелю, так і авіаційного палива/гасу, впав приблизно на 13% порівняно з минулим тижнем.

Однак загальний експорт газойлю/дизелю зріс приблизно на 5%, що могло сприяти скороченню загальних запасів.

Великі обсяги, що прямують на регіональні напрямки, такі як Малайзія, Індонезія, Австралія і В’єтнам, залишаються присутніми, підтримуючи зростання загального експорту.

Зокрема експорт у Південну Африку відновився вперше за три місяці, і місто-держава відправляє туди трохи більше 40 тис. метричних тонн за тиждень.

Це може бути поєднанням обмеженого регіонального попиту, який змушує продавців шукати збут поза межами Азії, і невеликої нестачі сировини з Близького Сходу через технічне обслуговування нафтопереробних заводів (НПЗ), і, можливо, більш прибуткової націнки продавців до Європи, повідомило одне з джерел у торгівлі.

Згідно з даними Kpler shiptracking, у січні з Азії у Південну Африку буде завантажено понад 80 тис. тонн вантажів.

Тим часом обсяги з Близького Сходу й росії в африканський регіон зменшуються з останнього кварталу 2023 року, показали оприлюднені дані.

Що стосується імпорту дизельного пального, то імпорт з Індії повернувся вперше за місяць – відповідно до попередніх очікувань аналітиків, – оскільки для трейдерів було вигідніше спрямовувати вантажі на схід, а не на захід.

Згідно з даними LSEG і Kpler, понад 60 тис. тонн дизельного палива/газойлю індійського походження досягнуть берегів Сингапуру протягом наступного тижня.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти