У початок

За травень-липень 2023 р. «Укрнафта» ліквідувала 9 незаконних врізок

З травня по липень 2023 року департамент безпеки ПАТ «Укрнафта» знайшов і ліквідував дев'ять незаконних врізок. Про це повідомляється на телеграм-каналі «Укрнафти».

Як зазначається у повідомленні, дві з них – у Чернігівському нафтопромисловому районі, чотири – в Охтирському  районі, одну – в Бориславському, і ще дві – в Полтавському.

«Так, наприклад, несанкціоновану врізку знайшли посеред нафтопроводу. Просто в лісосмузі, за 14 метрів від ґрунтової дороги між Пархомівкою, що на Харківщині й Бугруватим на Сумщині. Видно, що готували «дбайливо»: металеві вузли сховані в пенал з пластикової труби й запінені монтажною піною», – повідомляє прес-служба «Укрнафти».

Ще одну врізку виявили під час обстеження викидної лінії свердловини: по витоку нафтоводяної суміші. Під час ліквідації виявили патрубок на трубопроводі й шланг. Шланг був настільки старим, що не витримав і протік.

Загалом типова врізка – це металевий патрубок, приварений до нафтопроводу, від якого йде довгий чи короткий армований шланг. Їх маскують землею й листям. Потрібно обстежувати кілометри трубопроводів, щоб виявити врізки, пояснюють у компанії.

Усі знайдені врізки ліквідовано, поліція виїжджала на місця, відкрито кримінальні провадження, провадиться слідство.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти