У початок

Японія вирішила створити перший у світі стратегічний резерв СПГ

Японія робитиме стратегічний резерв скрапленого газу — першою у світі. Однак поки що план передбачає закупівлю всього одного додаткового газовоза на місяць.

За даними «Комерсанта», японський трейдер JERA виграв конкурс на постачання скрапленого метану для стратегічного буферного резерву СПГ.

«Це означає, що JERA у опалювальний сезон почне постачати один танкер на місяць у розпорядження уряду країни, який закриватиме цим обсягом можливі перебої з постачаннями», – пише видання.

JERA на рік продає на японському ринку близько 40 млн т СПГ на рік. При цьому сукупний імпорт скрапленого метану на рік Країною Вранішнього сонця становить 72 млн тонн. У середньому танкер вміщує 70 тис. тонн СПГ, таким чином резерву не вдасться забезпечити споживання навіть 1,3% місячної норми країни.

Інші найбільші країни-споживачі СПГ також мали намір створювати резерви скрапленого метану. Подібні ідеї виношувалися в ЄС, але практично їх ніхто не ризикнув реалізовувати. Справа в тому, що з технічного погляду створити величезні запаси скрапленого газу неможливо. Блакитне паливо швидко випаровується навіть під час перебування у надійних портових резервуарах, під час перевезення втрати зростають у рази. Тому, як правило, партію СПГ не зберігають більше двох-трьох місяців.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти