У початок

Японія формує стратегічний резерв СПГ за рахунок торговельного портфеля JERA

Японія на додаток до комерційних запасів скрапленого природного газу формує його державний стратегічний резерв (Strategic Buffer LNG). Про це з посиланням на повідомлення S&P Global Commodity Insights пише «Інтерфакс-Україна».

Державні резерви раніше формувалися в інших категоріях енергоносіїв: нафти й СВГ.

Міністерство економіки, торгівлі та промисловості Японії повідомило, що затвердило компанію JERA як першого постачальника стратегічного резерву. Зобов'язання останньої в рамках цього механізму – мінімум одна партія на місяць у період із грудня 2023 року до лютого 2024-го.

«Ми працюємо над створенням нашої внутрішньої системи, щоб мати можливість забезпечувати й експлуатувати як мінімум одну партію СПГ на місяць для Strategic Buffer LNG протягом більш ніж тримісячного періоду з грудня до лютого», – прокоментував S&P представник енергетичної компанії.

Найбільшого світового покупця СПГ JERA створено 2015 року Tokyo Electric Power Company й Chubu Electric Power Company. Її торговий портфель становить близько 40 млн тонн СПГ на рік. Компанія також контролює флот із 20 газовозів (через СП JERA Global Markets із 33%-вою часткою EDF Trading).

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти