У початок

WSJ дізналася про купівлю Exxon ділянки для видобутку літію

Exxon Mobil купила ділянку в США для видобутку літію, який використовується в акумуляторах електромобілів, смартфонів та інших гаджетів, повідомляє The Wall Street Journal (WSJ).

Зокрема компанія купила права на розробку копалин на ділянці в штаті Арканзасі у США загальною площею 120 тис. акрів (приблизно 48 562 га) за $100 млн у компанії Galvanic Energy, кажуть співрозмовники видання. 

Літій є ключовим елементом для сучасних акумуляторів, які використовуються в електромобілях, смартфонах, ноутбуках та інших гаджетах.

Для Exxon $100 млн — відносно невелика ціна, яка навряд чи означає серйозне стратегічне зрушення для компанії, вважає WSJ. Однак Exxon явно хоче позначити присутність у районі, де, як вважається, містяться великі запаси літію. 

Galvanic Energy 2022 року повідомляла, що, за оцінкою сторонньої компанії, на ділянці можуть утримуватися 4 млн еквівалента карбонату літію — цього достатньо для акумуляторів 50 млн електромобілів, повідомляє WSJ.

Exxon має намір розпочати буріння протягом кількох місяців і може розширити видобуток, якщо справа виявиться прибутковою, кажуть джерела видання.

«Літій далекий від нафти й газу, видобутком яких традиційно займається Exxon. Але компанія, хоч і не чекає на падіння споживання природних енергоресурсів найближчими роками, прогнозувала досягнення піку попиту на легкові автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння 2025 року. Інтерес до видобутку літію показує, що компанія справді цього чекає», — зазначили джерела The Wall Street Journal.

Акції Exxon Mobil за підсумками торгів 19 травня здорожчали на 0,46%, до $106,26 за папір. На ранкових торгах на відкритті біржі 22 травня акції компанії дешевшали на 0,07%, до $106,19.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти