У початок

Woodside і Kogas підписали довгострокову угоду про постачання СПГ

Австралійський виробник СПГ Woodside підписав довгострокову угоду про постачання СПГ з південнокорейським імпортером Kogas.

Угода купівлі-продажу передбачає постачання близько 0,5 млн тонн СПГ на рік протягом 10,5 року на основі постачання, починаючи з 2026 року, відповідно до звичайних попередніх умов, повідомляє Woodside.

СПГ, який постачатиметься до Kogas згідно з SPA, надходитиме з незакріплених обсягів глобального портфоліо Woodside, включаючи енергетичний проєкт Scarborough, який передбачає перші вантажі СПГ 2026 року.

У листопаді 2021 року Woodside прийняв остаточне інвестиційне рішення щодо розробок Scarborough і Pluto LNG Train 2 вартістю близько $12 млрд.

Крім того, Pluto Train 2 отримуватиме газ із газового родовища Скарборо, розташованого приблизно за 375 км від узбережжя західної Австралії, через новий магістральний трубопровід завдовжки близько 430 км.

Генеральний директор Woodside Мег О’Ніл сказала, що угода SPA є «важливою» як перша довгострокова угода Woodside про постачання в Корею, третій за величиною ринок СПГ у світі.

«Woodside рада бути довгостроковим постачальником СПГ для Kogas, провідної світової енергетичної компанії й одного з найбільших у світі імпортерів СПГ», – додала вона.

О’Ніл зазначила, що ця угода «є подальшою демонстрацією постійного стійкого попиту на продукцію Woodside з боку основних споживачів енергії у регіоні».

Президент і генеральний директор Kogas Чой Йон Хе привітав підписання SPA з Woodside.

«Це SPA дозволило Kogas розширити клієнтську базу на внутрішньому ринку електроенергії, зміцнивши нашу роль як провідного постачальника природного газу в Кореї», – сказав він.

Kogas експлуатує 77 резервуарів для зберігання СПГ на п’яти імпортних терміналах СПГ у Південній Кореї.

До великих терміналів належать Інчхон, Пхьонтек, Тонхьон і Самчхок, а компанія також має невеликий регазифікаційний термінал у порту «Евол» на острові Чеджу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти