У початок

Європа має намір збільшити імпорт СПГ через стрибок потужностей регазифікації

ЄС нарощує свої потужності з імпорту СПГ і готовий прийняти ще більше вантажів СПГ цього року й у наступні роки, повідомляє OilPrice з посиланням на заяву віцепрезидента Європейської комісії з міжінституційних відносин і прогнозування Мароша Шефчовича.

Незабаром у ЄС буде 35 терміналів для регазифікації СПГ порівняно з 27 зараз, а потужність регазифікації планується збільшити до 227 млрд кубометрів зі 178 млрд кубометрів, написав Шефчович сьогодні у twitter після проведення, як він назвав, «продуктивної» віртуальної зустрічі з міжнародними постачальниками газу. ЄС готується до більшої кількості СПГ, зміцнюючи свою інфраструктуру імпортних потужностей, зазначив Шефчович.

Протягом останнього року Європа долучила велику кількість СПГ через захмарні ціни й слабкий попит в Азії, зокрема в Китаї. Європа продовжує приваблювати більше половини всього експорту СПГ США, наприклад, попри те, що ціни на газ у Європі нещодавно впали до 18-місячного мінімуму.

Найбільша економіка Європи, Німеччина, планує мати до 70,7 млн тонн імпорту СПГ на рік до 2030 року, що зробить її четвертим за величиною власником СПГ у світі, повідомив Argus минулого місяця, посилаючись на плани Міністерства економіки країни й RWE.

Німеччина може зрештою використати менше потужностей імпорту СПГ, ніж вона планувала розгорнути цього десятиліття, але краще перестрахуватися, ніж шкодувати, заявив виконавчий директор провідної німецької енергетичної компанії RWE в інтерв’ю німецьким діловим журналам Der Stern і Capital.

«Це може бути так, що LNG-термінали не використовуються повністю. Але вони вам потрібні як страхова премія», — сказав генеральний директор RWE Маркус Креббер в інтерв’ю, опублікованому в середу.

Однак змагання за забезпечення наступної зими всерйоз ще не розпочалися. Зі слів аналітиків, ціни залишаться вищими, ніж до російського повномасштабного вторгнення в Україну, протягом літа, оскільки Європа зіткнеться з комплексом викликів, які змушена буде долати. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти