У початок

Водії Uber і Lyft переходять на Tesla через зростання цін на бензин у США

У США деякі водії сервісів Uber і Lyft стали брати в оренду або купувати електромобілі Tesla, дійшовши висновку, що це буде більш прибутковим варіантом на тлі росту цін на бензин, пише The Wall Street Journal.

Середня ціна за галон бензину в США в червні перевищила 5 доларів, досягнувши історичного максимуму з початку підрахунків, згідно з даними Американської автомобільної асоціації (ААА). При цьому ціни продовжують зростати, і різниця у вартості утримання традиційних автомобілів, порівняно з електромобілями, стає все очевиднішою, пише газета.

Зазначається, що перехід на електромобілі дозволяє водіям не лише скоротити витрати, але й дає додаткові можливості для заробітку. Так, окремі водії кажуть, що клієнти охочіше залишають чайові, коли їдуть у Tesla.

За даними програми Gridwise, що допомагає водіям керувати своїми поїздками, кількість водіїв сервісів таксі й служб доставки, які вирішили пересісти на Tesla, підскочила приблизно у 2,9 раза у травні порівняно з минулим червнем.

Така тенденція вигідна й операторам сервісів. Uber Technologies і Lyft Inc. прагнуть показати, якого прогресу досягли з метою повного переходу на електромобілі в Європі й Північній Америці до 2030 року.

«Uber пропонує додатковий долар за кожну подорож водіям, які пересядуть на електромобілі, в рамках програми Green Future. Таким чином вони можуть заробити до $4 тис. на рік. Минулого місяця компанія оновила програму для водіїв, забезпечивши її карткою із зарядними станціями, а також зробила поїздки на електромобілях преміальною категорією для пасажирів», — пише видання.

Lyft поки не наслідувала приклад свого конкурента.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти