У початок

Влада Китаю знизила ціни на пальне на внутрішньому ринку

Влада Китаю оголосила про зниження роздрібних цін на бензин і дизельне пальне всередині країни. Про це йдеться у повідомленні, опублікованому у вівторок на сайті Держкомітету у справах розвитку та реформ КНР.

Вартість однієї тонни бензину з 27 липня знижено на 300 юанів (близько $44), а дизельного пального – на 290 юанів (близько $43). Після відповідного коригування тонна бензину коштуватиме від 10 380 до 10 820 юанів (від $1 549 до $1 614), а ціна на дизельне пальне становитиме від 9 425 до 9 765 юанів (від $1 406 до $1 457).

Згідно з політикою державного регулювання цін на паливо, що діє в Китаї, ціни на бензин і дизельне пальне коригуються, якщо зміна котирувань нафти на світовому ринку призводить до збільшення або зменшення вартості однієї тонни нафтопродуктів на внутрішньому ринку більш ніж на 50 юанів протягом 10 робочих днів.

Ціни на пальне відрізняються у різних районах Китаю. Це пов'язано із субсидіями, які виділяють владі. Найвищі ціни традиційно встановлюють у місті Ченду, а найнижчі – у Сіньцзян-Уйгурському автономному районі.

З початку року влада Китаю загалом десять разів піднімала ціни на бензин і дизельне пальне на внутрішньому ринку і лише чотири рази знижувала їх.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти