У початок

Vitol повідомив, що не продає російської нафти з квітня

Глава швейцарсько-нідерландського трейдера Vitol Рассел Харді заявив, що з квітня не продає російської нафти. Однак він уточнив, що компанія поки що продає нафтопродукти з росії відповідно до чинних контрактів.

«Ми не торгуємо російською нафтою з квітня», — сказав він під час виступу на конференції ADIPEC в ОЕА, повідомляє «Комерсант».

Харді також додав, що зима, що настає, буде складною для Європи, але наступна стане ще складнішою. На його думку, це пов'язано з тим, що видобуток газу в Європі у першій половині 2023 року буде нижчим, ніж за аналогічний період 2022 року.

Vitol Group — швейцарсько-нідерландська компанія, що спеціалізується на торгівлі нафтою і нафтопродуктами. Її засновано 1966 року. Штаб-квартиру розташовано в Женеві. Компанія — один із найбільших у світі нафтотрейдерів із продажу вуглеводнів поряд з Trafigura, Glencore і Gunvor.

Vitol Group у квітні зазначала, що планує до кінця поточного року відмовитись від торгівлі російською нафтою. Через санкції Євросоюзу міжнародні трейдери з середини травня скоротили закупівлю нафти і нафтопродуктів із рф. Крім того, провідні трейдери й банки розірвали відносини з індійським НПЗ Nayara Energy через його зв'язки з росією.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти