У початок

Виробництво ДП у Польщі 2023 року перевищить 15 млн тонн

У листопаді обсяги виробництва дизельного пального, бензину й скрапленого газу в Польщі зменшилися, свідчать дані польського Інституту статистики. Водночас випуск мазуту на польських НПЗ збільшився.

Обсяги виробництва дизельного пального минулого місяця зменшилися на 5%, до 1,35 млн тонн. Проте це другий після жовтня найбільший показник цього року. Нагадаємо, у жовтні й листопаді польські НПЗ збільшували виробництво дизелю, щоб усунути дефіцит, який утворився внаслідок політики стримування цін, яку було впроваджено концерном Orlen під час парламентських виробів. Виробництво автомобільних бензинів скоротилося на 6%, до 411 тис. тонн. У листопаді обсяги випуску важких і легких мазутів на польських НПЗ зросли на 4%, до 249 тис. тонн. Очікується, що в зимові місяці Orlen збільшуватиме вихід мазуту на своїх НПЗ у зв’язку зі зростанням попиту під час опалювального сезону.

Виробництво пропану й бутану минулого місяця зменшилося на 29%, до 30,8 тис. тонн. У жовтні й листопаді на виробництві етилену й пропілену в Плоцьку проводилися ремонтні роботи, у зв’язку з цим попит на скраплений газ як сировину для піролізу був меншим.

За 11 місяців виробництво бензинів у Польщі збільшилося на 18%, до 4,87 млн тонн. Випуск дизельного пального зріс на 7%, до 14,1 млн тонн. За підсумками року виробництво дизелю в країні може вперше перевищити 15 млн тонн.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти