У початок

Видобуток сланцевої нафти в США впаде у жовтні – EIA

Управління енергетичної інформації США (EIA) повідомило у своєму щомісячному звіті про продуктивність буріння.

Очікується, що видобуток нафти в США впаде до 9,393 млн барелів на день (б/д) у жовтні з 9,433 млн б/д у вересні, показали дані EIA. У липні було досягнуто рекордних 9,476 млн б/д.

Орієнтовне зниження приблизно на 40 тис. б/д стане найбільшим місячним падінням з грудня 2022 року.

Очікується, що видобуток сирої нафти в Пермському басейні в Техасі й Нью-Мексико, найбільшому басейні сланцевої нафти США, впаде майже на 26 тис. б/д – до 5,773 млн б/д, що буде найнижчим рівнем з квітня.

Видобуток сирої нафти в регіоні South Texas Eagle Ford скоротиться на 17 тис. б/д – до 1,109 млн б/д, що стане найнижчим рівнем з грудня 2022 року.

Однак видобуток нафти в регіоні Баккен у Північній Дакоті й Монтані має зрости приблизно на 3 тис. б/д – до 1,227 млн б/д, що стане найвищим рівнем з листопада 2020 року.

Згідно з даними американської енергетичної фірми Baker Hughes, незважаючи на кілька щотижневих збільшень нафтових і газових бурових установок, кількість бурових установок у США все ще знизилася приблизно на 122, або на 16%, що нижче за аналогічний показник торік.

Це тому, що американські розвідувальні й видобувні фірми все ще більше зосереджені на поверненні грошей інвесторам і виплаті боргів, ніж просто на збільшенні видобутку нафти й газу.

Проте видобуток нафти і газу в США на шляху до досягнення рекордних значень у 2023 і 2024 роках частково через зростання цін на нафту.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти