У початок

Видобуток нафти в сланцевих регіонах США в червні досягне 6-місячного максимуму

Управління енергетичної інформації США (EIA) повідомило у своєму щомісячному звіті про продуктивність буріння 13 травня. Видобуток у верхніх басейнах сягне 9,85 млн барелів на день (б/д), що є найвищим показником з грудня, повідомляє EIA.

Сланцевий видобуток, який становить приблизно три чверті від загального видобутку нафти в США, зростає завдяки підвищенню продуктивності свердловин, причому очікується, що видобуток на одну бурову установку в Пермському басейні досягне 1 400 б/д наступного місяця проти 1 386 б/д у травні. Це стане найвищим місячним виходом на одну бурову установку з листопада 2021 року.

Видобуток на найбільшому нафтовому родовищі США, пермському, що охоплює Західний Техас і Нью-Мексико, має зрости на 17 970 б/д – до 6,19 млн б/д, повідомляє EIA.

Згідно з прогнозами EIA, видобуток на родовищі Eagle Ford на південному сході Техасу зросте до 1,11 млн б/д, що є найвищим показником із грудня. У Баккені видобуток незначно збільшиться на 52 б/д – до 1,31 млн б/д, що також є найвищим показником з грудня.

Загальний видобуток природного газу у великих сланцевих басейнах знизиться до п’ятимісячного мінімуму в 99,2 млрд кубічних футів на день (bcfd) у червні з 99,5 bcfd у травні, прогнозує EIA.

Це можна порівняти з місячним рекордним видобутком газу в 101,9 млрд куб. футів на добу у великих сланцевих басейнах у листопаді 2023 року.

Очікується, що видобуток газу в США скоротиться 2024 року, оскільки виробники скорочують буріння після того, як ціни впали до мінімуму за 3,5 року в лютому й березні.

В Аппалачах, найбільшому басейні сланцевого газу в США, що охоплює Пенсільванію, Огайо й Західну Вірджинію, видобуток має знизитися до 13-місячного мінімуму в 35,8 млрд куб. У грудні 2023 року видобуток в Аппалачах досяг рекордних 37,2 млрд куб.

Однак EIA очікує, що видобуток з газових свердловин Appalachia на бурову установку зросте до 29-місячного максимуму в 28,6 млн кубічних футів на день (mmcfd) у червні.

У такому разі це буде 22-й поспіль місячний ріст видобутку з нової свердловини на бурову установку, який досяг піку в 34,4 мм3 на день в Аппалачах у грудні 2020 року.

EIA повідомляє, що у квітні видобувні компанії пробурили 864 нафтові й газові свердловини і завершили 858.

Загальна кількість пробурених, але незавершених (DUC) нафтових і газових свердловин зросла на шість – до 4 510 у квітні, найбільше з січня, повідомляє EIA.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти