У початок

Видобуток нафти в Китаї наближається до рекордного рівня

Видобуток нафти в Китаї наближається до рекордного рівня, забезпечуючи необхідні внутрішні барелі, оскільки світові ціни на нафту стрімко зростають, повідомляє Energy Intelligence. Видобуток у Китаї приблизно в 4,2 млн барелів на добу (б/д) протягом січня-серпня, на 200 тис. б/д перевищує цільові показники Пекіна на 2022-2025 роки.

Однак, схоже, що подальшого зростання буде важко досягти, і китайські нафтопереробні підприємства все ще готуються до рекордного імпорту сирої нафти, незважаючи на уповільнення економіки Китаю.

Внутрішній видобуток сирої нафти наближається до рекорду 4,29 млн б/д, досягнутого Китаєм 2015 року. Це все ще не так багато порівняно з величезними потребами країни в імпорті, але забезпечує поштовх до енергетичної безпеки в той час, коли базова марка марки Brent зросла приблизно до $95 за барель. Так, старший аналітик китайської національної нафтової компанії (NOC) вважає, що імпорт сирої нафти в Китай все одно зросте на 12%, або 1,2 млн б/д, цього року в середньому досягне рекордних 11,4 млн б/д, незважаючи на економічні проблеми країни.

Оскільки попит на нафту все ще зростає, висока залежність Китаю від імпорту сирої нафти — за оцінками, близько 71% минулого року — не покращиться від збільшення внутрішнього виробництва. Крім того, подальше зростання видобутку виглядає обмеженим через зрілість існуючих нафтових родовищ і кілька значущих нових відкриттів нафти.

Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) прогнозує, що видобуток нафти в Китаї становитиме в середньому близько 4,3 млн б/д до 2025 року, перш ніж почне знижуватися і впаде до 4 млн б/д до 2028 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти