У початок

Верифікація учасників на УЕБ відтепер доступна через «Дію»

Відтепер для учасників, які проходять акредитацію на Українській енергетичній біржі (УЕБ) для участі у торгах на ринках енергоресурсів, доступна можливість пройти верифікацію через цифровий застосунок «Дія», повідомляє прес-служба біржі.

«Це значно спрощує процес верифікації для учасника порівняно з іншими доступними способами й пришвидшує процес акредитації й отримання доступу до торгів», — йдеться у повідомлені.

Як зазначається, відповідно до вимог правил фінансового моніторингу ТОВ «УЕБ» верифікація проводиться біржею для перевірки й підтвердження належності відповідній особі отриманих біржею ідентифікаційних даних та/або з метою підтвердження даних, що дають змогу встановити кінцевих бенефіціарних власників чи їх відсутність.

Для того, щоб пройти верифікацію через «Дію», необхідно увійти до розділу «Для діючих клієнтів», перейти на вкладку «Верифікація» і навпроти потрібної особи обрати онлайн-верифікацію «Через застосунок «Дія». Далі буде згенеровано QR-код, який необхідно зчитати сканером у застосунку «Дія» (кнопку сканера розміщено у правому верхньому кутку головного екрана застосунку) й підтвердити передачу копії документа.

«Використання цифрових технологій значно спрощує процес реєстрації й доступу учасників ринку до торгів на УЕБ. Раніше верифікація здійснювалась із використанням засобів відеозв’язку або особистою присутністю в офісі ТОВ «УЕБ». Відтепер це також можна зробити самостійно, без залучення співробітників біржі», — підкреслює генеральний директор УЕБ Олександр Коваленко.

Сьогодні верифікація через «Дію» стала доступною для учасників ринку енергоресурсів. Учасники торгів з інших напрямів теж зможуть незабаром скористатися новою опцією.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти