У початок

Верховний суд Греції дозволив повернути нафту на іранський танкер Lana

Верховний суд Греції у цивільних і кримінальних справах відхилив апеляцію судноплавної компанії проти іранського танкера Lana (колишній Pegas). Про це повідомив у вівторок грецький економічний портал Economicos Tahidromos.

З його слів, після рішення Ареопагу, що відхилив апеляцію судноплавної компанії проти Lana з вимогою відшкодування збитків, з'явилася можливість повернути на Lana вантаж нафти, а це відкриває шлях для звільнення двох танкерів під грецьким прапором, затриманих іранською владою.

«Таким чином, після цього рішення Верховного суду, за оцінкою Міністерства морського флоту та острівної політики Греції, ближче до кінця тижня очікується початок перевалки іранської нафти з танкера Ice Energy назад на танкер Lana», — зазначає портал.

Верховний суд відхилив позов судноплавної компанії, яка зафрахтувала танкер Ice Energy на запит американської влади для перевезення нафти з танкера Lana до США.

«За даними Міністерства морського флоту та острівної політики, найближчим часом почнеться пробне завантаження з метою остаточно перекинути на танкер Lana 60 тис. тонн нафти. Водночас очікується, що почнуться процедури зі звільнення двох грецьких танкерів Delta Poseidon і Prudent Warrior, які утримуються як відплата іранською владою в Перській затоці», — підкреслює портал.

26 травня прес-служба Міністерства морського флоту та острівної політики Греції повідомила про рішення передати Сполученим Штатам іранську нафту, яка перевозилася танкером Lana під російським прапором. Танкер, який, як потім з'ясувалося, змінив компанію-власника і став належати Ірану, було затримано в Греції у середині квітня, він міг перевозити 115 тис. тонн сировини. Танкер прибув 14 квітня в затоку Карістос острова Евбея з турецького порту «Мармаріс».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти