У початок

Вартість фрахту СПГ-танкерів досягла рекордного рівня

Вартість фрахту СПГ-танкерів досягла рекордного рівня через високу конкуренцію серед покупців палива напередодні зими. Про це із посиланням на Bloomberg повідомляють «Порти України».

За даними Spark Commodities, вартість фрахту СПГ-танкера в Атлантиці у вівторок, 11 жовтня, підскочила до $397,5 тис. на добу. Таким чином, було перевищено історичний максимум, встановлений торік у Тихоокеанському регіоні.

Ставки продовжуватимуть зростати, оскільки трейдери й комунальні підприємства намагатимуться накопичувати більше газу. Цієї зими це створює новий ризик для покупців: тим, хто не має суден, доведеться платити захмарно високі ціни за доставку додаткового палива або, що ще гірше, виявити, що забронювати судно взагалі неможливо», — зазначає агентство.

Трейдери відзначають невелику кількість суден, доступних протягом решти року. З їхніх слів, енергетичні компанії, які зазвичай здають свої судна в оренду іншим покупцям, відмовляються це робити через побоювання, що можуть лишитися без суден напередодні зими.

Газосховища Європи швидко накопичують запаси, готуючись до зими без російського палива. Оскільки потужності сховищ максимально заповнюються, комунальні підприємства і трейдери дедалі частіше зберігають СПГ на суднах у морі, що посилює дефіцит флоту.

Нестача суден така, що експортери СПГ в Азії продають газ безпосередньо у портах завантаження, а не пропонують доставку палива. Споживачі, які не мають суден, змушені шукати покупців, які мають змогу перевезти вантаж.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти