У початок

В уряді Індії пропонують заборонити дизельні автомобілі до 2027 року

Індія повинна заборонити використання чотириколісних транспортних засобів з дизельним двигуном до 2027 року і перейти на електричні й газові транспортні засоби в містах із населенням понад мільйон людей і забруднених містах, щоб скоротити викиди, рекомендує група Міністерства нафти.

Індія, один із найбільших забруднювачів атмосфери парниковими газами, хоче виробляти 40% своєї електроенергії з відновлюваних джерел енергії, щоб досягти своєї нульової цілі до 2070 року, повідомляє Reuters.

«До 2030 року не слід додавати міські автобуси, які не є електричними... дизельні автобуси для міського транспорту не повинні додаватися з 2024 року», — йдеться у звіті комісії, розміщеному на веб-сайті Міністерства нафти.

Незрозуміло, чи буде Міністерство нафти шукати схвалення Кабінету міністрів для виконання рекомендацій свого Консультативного комітету з переходу на енергетику, який очолює колишній міністр нафти Тарун Капур.

Щоб підвищити використання електромобілів у країні, у звіті йдеться, що уряд повинен розглянути «цілеспрямоване розширення» стимулів, які надаються в рамках програми FAME (Faster Adoption and Manufacturing of Electric and Hybrid Vehicles) до 31 березня.

На дизельне пальне припадає приблизно дві п’ятих споживання рафінованого палива в Індії, причому 80% цього палива використовується в транспортному секторі.

Комісії заявили, що з 2024 року слід дозволити нову реєстрацію лише міських транспортних засобів, що працюють на електриці, і запропонували ширше використовувати залізниці й вантажівки, що працюють на газі, для перевезення вантажів. Очікується, що залізнична мережа буде повністю електричною за два-три роки.

У довгостроковій перспективі міжміські автобуси в Індії повинні будуть працювати на електроенергії, додаючи, що газ можна використовувати як перехідне паливо протягом 10-15 років.

Індія прагне підвищити частку газу в енергетичному балансі до 15% до 2030 року з 6,2% зараз.

Комісія заявила, що Індія повинна розглянути можливість будівництва підземного сховища газу, еквівалентного двомісячному попиту, оскільки очікується, що попит зросте на 9,78% між 2020-им і 2050-им роками. Вона запропонувала використовувати виснажені нафтові й газові родовища, соляні печери і водоносні горизонти для будівництва газосховищ за участю іноземних газовидобувних компаній.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти