У початок

В Україні продовжує зростати попит на електромобілі

Попри жовтневу енергокризу, яку було спровоковано російськими обстрілами українських об’єктів енергетичної інфраструктури, попит на електромобілі в країні продовжує зростати. У жовтні автопарк України поповнили 1 614 авто на акумуляторних джерелах живлення (BEV), що на 73% більше, ніж торік, і на 2% більше за вересневий показник цього року.

Про це повідомляє «Укравтопром».

Зазначається, що основну масу зареєстрованих у жовтні електромобілів склали легкові авто – 1 556 автівок (308 нових і 1 248 уживаних).

Найпопулярнішим електрокаром українців залишається Nissan Leaf. У жовтні українську реєстрацію отримали 268 авто цієї моделі. На другому місці – Volkswagen ID.4 (227 авто), на третьому – Dong Feng-Honda M-NV (117).

У п’ятірку лідерів також увійшли Tesla Model 3 (115 шт.) і Renault Zoe (90).

Водночас електричних комерційних авто минулого місця було зареєстровано 58 штук (усі вживані). У цьому сегменті першість традиційно залишається за Renault Kangoo Z.E. (39 шт.).

Загалом із початку року свою першу реєстрацію в Україні пройшли понад 10,5 тис. авто на акумуляторних джерелах живлення, що у 1,5 раза більше, ніж за аналогічний період 2021 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти