У початок

В Ірані згорів другий за останні кілька днів НПЗ

Менш ніж через тиждень після того, як руйнівна пожежа охопила нафтопереробний завод (НПЗ) у Бірджанді на північному сході Ірану, ще один НПЗ — цього разу в Ісфахані — спіткала схожа доля, він згорів 16 грудня. Про це повідомляє Iran International.

Мансур Шишефоруш, директор провінційного кризового управління в Ісфахані, повідомив в інтерв’ю напівофіційному інформаційному агентству ISNA, що під час інциденту чотири чоловіка отримали поранення, одну людину було госпіталізовано з сильними опіками. 

Цей інцидент стався після події 10 грудня, коли всі 18 резервуарів для вуглеводнів на НПЗ у Бірджанді (Південний Хорасан) було охоплено вогнем. Вибух і пожежа на НПЗ у Бірджанді сталися менше ніж через рік після відкриття проєкту розширення.

Заступник губернатора Південного Хорасану повідомив про значні збитки на суму приблизно $14 млн, завдані заводу в Бірджанді внаслідок пожежі.

В останні роки в Ірані сталася низка промислових аварій, включаючи пожежі на нафтових і нафтохімічних підприємствах, а також промислових центрах. Інциденти часто пояснюють застарілими технологіями, використанням неякісного обладнання, старінням і зношеністю конструкцій. Хоча влада не надала вичерпних пояснень причин інцидентів, вони приписали Ізраїлю кілька резонансних диверсійних атак на об’єкти. Однак Ізраїль офіційно не взяв на себе відповідальність за жоден з інцидентів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти