У початок

В окупованому Криму виник дефіцит пального

Після ударів по мосту через Керченську протоку в середині липня на анексованому росією півострові виник дефіцит пального.

Мешканці різних міст Криму розповідають про те, що бензин періодично зникає на заправках усіх великих паливних мереж у Криму – «Атан», «ТЕС», RedPetrol і Grifon, повідомляє «Радіо Свобода».

Чутки про те, що в Криму можуть виникнути перебої з постачанням паливно-мастильних матеріалів, виникли після удару українських морських безпілотників у міст через Керченську протоку 17 липня. Внаслідок двох потужних вибухів пошкодження отримала автомобільна частина мосту. Залізнична частина залишилася неушкодженою, але постачання пального в цистернах нею було припинено.

Призначений росією голова анексованого Севастополя міхаіл развожаєв одразу після вибухів запевнив, що «запас бензину в Севастополі достатній, дефіциту не буде, тому запасатися пальним не треба».

Однак в окупаційному «міністерстві палива та енергетики Криму» вже визнали нестачу палива.

«Доставку паливно-мастильних матеріалів до Криму залізничним мостом припинено, і її здійснюють винятково через поромну переправу із залученням додаткової транспортної компанії «Кримська залізниця». У зв'язку з ризиками рух залізничних поромів здійснюється лише вдень», – пояснили представники «відомства».

Місцеві мережі АЗС також оприлюднили заяви про те, що пального у Криму бракує. 

«Постачання пального на півострів відбувається з перебоями. Тому змушені повідомити про введення тимчасового обмеженняна відпуск автомобільного пального на адресу фізичних осіб через дефіцит товару в регіоні», – повідомили у прес-службі компанії «ТЕС».

Схожу заяву зробили і в компанії «Кедр», якій належить місцева мережа АЗС «Атан»: «Різко скоротилися постачання пального до Криму, а також утричі зросли терміни доставки. Як тільки паливо буде переправлене в Крим у повному обсязі, ми зможемо оперативно доставити його на всі АЗК й відкрити продажі».

Через брак бензину АЗС обмежують продаж пального в одні руки. Зокрема у мережі «Атан» заливають лише 20 літрів 95-го бензину. На деяких заправках придбати бензин можна лише за готівку.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти