У початок

В Нігерії у травні запустять новий нафтопереробний завод

Гігантський нафтопереробний завод Dangote у Нігерії планується ввести в експлуатацію 22 травня, повідомляє Bloomberg.

Президент Мухаммаду Бухарі, який іде з посади через тиждень після двох чотирирічних термінів, проведе церемонію, повідомила газета Thisday, що базується в Лагосі.

Нафтопереробний завод (НПЗ), побудований найбагатшою людиною Африки Аліко Данготе, матиме потужність переробляти 650 тис. барелів сирої нафти на день, коли його буде повністю запущено. Проєкт вартістю $20,5 млрд розташовано неподалік від комерційного центру «Лагос», у нього входитиме найбільший у світі завод з переробки сирої нафти з одним потоком. Будівництво тривало кілька років, причому заплановану дату завершення кілька разів переносили. 

НПЗ покладе край ситуації, коли найбільший виробник сирої нафти в Африці використовував імпорт для задоволення своїх потреб у паливі. Країна імпортує майже всю свою нафтопереробну продукцію після закриття застарілих державних нафтопереробних заводів. Підприємство Dangote було розроблено для переробки сирих сортів — від солодких до легких як місцевих, так і з-за кордону; воно зможе задовольнити внутрішній попит країни і матиме достатньо продукції для експорту.

Dangote планує експортувати дизельне пальне в Європу, а бензин — на ринки Латинської Америки, Західної й Центральної Африки, заявили в компанії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти