У початок

В кремлі хочуть отримати звіти про газові розрахунки в рублях

Президент рф владімір путін доручив уряду «газпрому» і центробанку країни щомісяця звітувати про переведення газових контрактів з ЄС в рублі. Про це повідомляє «Економічна правда» з посиланням на кремлівське ЗМІ тасс.

Згідно повідомлення, першим звітом путін чекає до 31 березня доповідь від російського кабміну, банку росії й компанії «газпром» про зміну валюти платежу на рублі за постачання газу до т.н. «недружніх країн». Про це йдеться у переліку доручень господаря кремля за підсумками наради із членами уряду, опублікованому в понеділок на сайті кремля.

«Уряду рф спільно з банком росії й публічним акціонерним товариством «газпром» реалізувати комплекс заходів зі зміни валюти платежу з постачання природного газу до країн Європейського Союзу й інших країн, які запровадили обмежувальні заходи щодо громадян російської федерації та російських юридичних осіб, на російський рубль», – йдеться в документі.

При цьому російському уряду необхідно внести зміни до чинних контрактів «газпрому» в частині зміни валюти платежу на рубль до 31 березня.

Як повідомлялося раніше, в рф вирішили перевести оплату за постачання російського газу на експорт у «недружні країни» на російські рублі.

Проте прем'єр-міністри країн Європейського Союзу заявляють, що розрахунок з рф за постачання газу в рублях неможливий.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти