У початок

УЗ домовилася з поляками про нові постачання пального

«Укрзалізниця» й одна із найбільших нафтопереробних компаній Східної Європи PKN Orlen (Польща) домовились про системні й оперативні постачання пального. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на Урядовому порталі.

Як зазначається, Міністерство інфраструктури працює над системним розв’язанням питання насичення українського ринку необхідною кількістю пального. Одним з ключових рішень стали прямі довгострокові договори з найбільшими виробниками пального в Європі й світі.

Зокрема АТ «Укрзалізниця» й одна із найбільших нафтопереробних компаній Східної Європи PKN Orlen (Польща) домовились про стратегічне співробітництво з постачання польською компанією дизпального для потреб української економіки.

«Розв’язати проблему нестачі пального винятково силами бізнесу дуже складно. Тому урядовою командою було прийнято рішення про залучення на український ринок великих нафтових компаній і підписання з ними прямих довгострокових договорів. АТ «Укрзалізниця» було визначено державним імпортером палива для потреб економіки», – каже міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

З його слів, у разі зі співпрацею з польською компанією PKN Orlen «йдеться як про системні, так і про оперативні постачання пального», тож Україна розраховує «не тільки на покращення ситуації з нестачею, але й зменшення ціни на дизель на АЗС».

Мінінфраструктури планує вже найближчим часом повністю забезпечувати ключові потреби країни у пальному – як Збройних сил, так і аграріїв, промисловості й цивільного населення.

Разом з тим, йдеться у повідомленні, «Укрзалізниця» працює з іншими великими постачальниками нафтопродуктів для насичення української економіки необхідною кількістю пального.

Як відомо, задля подолання паливної кризи в Україні в травні Міністерство інфраструктури України з Міністерством інфраструктури Польщі домовилися про скасування дозволів для всіх перевізників, які здійснюють міжнародні перевезення пального.

 

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти