У початок

Уряд рф продовжив дозволи на експорт бензину

росія дозволить національним нафтопереробним заводам (НПЗ) продовжувати експорт бензину ще на місяць, оскільки внутрішній ринок залишається добре забезпеченим.

Уряд продовжив дозвіл, наданий нафтопереробникам, до 31 липня, згідно з опублікованою 29 червня постановою. Термін дії попереднього наказу закінчувався 30 червня.

«Ухвалені раніше експортні правила виявилися ефективними й дозволили наситити внутрішній ринок», — зазначив міністр енергетики сєргєй цивільов в окремій заяві, уточнюючи продовження. З його слів, наразі внутрішніх запасів палива достатньо, місцеві потреби задовольняються в повному обсязі.

росія обмежила експорт бензину на шість місяців, починаючи з 1 березня, щоб запобігти дефіциту палива й різкому зростанню цін під час виборчої президентської кампанії. Рішення також було пов’язане з атаками українських безпілотників на російські НПЗ, які призупинили випуск бензину до звичайного весняного ремонту.

Уряд тимчасово скасував заборону з 20 травня до кінця червня, оскільки внутрішні постачання виявилися більш ніж достатніми для задоволення попиту, і ризики перекинулися до надмірних запасів.

У лютому, безпосередньо перед забороною, росія експортувала близько 141 тис. барелів бензину на день, або майже 14% від загального виробництва цього палива, згідно з галузевими даними, доступними Bloomberg. Близько половини російського експорту бензину припадає на країни міжурядових угод, зокрема на країни Євразійського економічного союзу, які не потрапили під обмеження.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти