У початок

Уряд погодив примусове вилучення на користь держави Одеського НПЗ

Кабінет міністрів погодив примусове вилучення в інтересах держави ПАТ «Одеський нафтопереробний завод», яке належало Сергію Курченку. Про це повідомила прес-служба Національного агентства з питань розшуку та менеджменту активів (АРМА) з посиланням на заступника голови АРМА Павла Великоречаніна.

«Кабінет міністрів України погодив пропозицію нацагентства щодо примусового вилучення в інтересах держави ПАТ «Одеський нафтопереробний завод», — повідомив Великоречанін.

З його слів, це рішення дозволяє примусово вилучити об’єкт права власності російської федерації та його резидентів, що стосується корпоративних прав обсягом 99,5766 % акцій цього заводу і його боргових зобов’язань перед резидентами російської федерації, а також 100% статутного фонду ТОВ «Енергія і газ Україна».

За дорученням президента уряд з АРМА розробили дорожню карту подальшого розвитку й використання потужностей арештованого заводу, який до накладення на нього арешту належав проросійському бізнесмену.

Як повідомлялося, 2021 року Київський райсуд Одеси ухвалив рішення про передачу майнового комплексу ПАТ «Одеський нафтопереробний завод» і ТОВ «Енергія і газ Україна» в управління Агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Нагадаємо, Одеський НПЗ було зупинено ще 2010 року, підприємство перебувало у критичному стані. До 2013 року НПЗ належав російській нафтовій компанії «Лукойл», яка згодом продала цей актив групі «Ветек» Сергія Курченка. Пізніше «Ветек» передала завод у заставу ВТБ за кредитом, виданим кіпрською компанією Swisspro Capital.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти