У початок

Упродовж тижня ціни на бензин і ДП в гурті знижувалися

Ціни на бензин і дизельне пальне цього тижня, з 24 червня по 1 липня, знижувалися. Бензин 1 липня в середньому по Україні можна було придбати за 50 грн/л, що на 1 грн/л нижче від цін минулої п’ятниці, а діапазон торгівлі на високооктан перебуває в межах 46-54 грн/л. У перший день липня в середньому по Україні дизель у гурті можна було придбати за ціною в 52 грн/л, а торгівля ДП велася в межах 47-58 грн/л залежно від регіону. Порівняно з 24 червня ціна на дизель у гурті знизилася на 4 грн/л. Про це свідчать дані моніторингу Консалтингової групи «А-95».

Пальму першості в ціновій естафеті, як і раніше, тримає південний регіон країни, де за тиждень цінники на ДП у гурті скинули 3-4 грн/л, а дизель 1 липня продавали за 47-49 грн/л.

Західний регіон посідає другий щабель у ціновому змаганні. Тут дизель можна було придбати в діапазоні 50-53 грн/л, що також нижче від цін минулої п’ятниці на 1-2 грн/л. У доступі були як автонорми, так і вагонні партії. Вартість останніх перебувала на рівні 58 тис. грн/т.

Ціни на дизельне пальне в північних областях країни також стали більш доступними порівняно з 24 червня. Тут ДП у п'ятницю продавалось за 53-56 грн/л, а тижневе здешевшання склало 2-3 грн/л.

Оптові ціни на дизель у центральному регіоні країни 1 липня перебувають у межах 54-57 грн/л, і за тиждень у цьому регіоні також зафіксовано зниження гуртових пропозицій на 1-2 грн/л.

Стабільно дорожче дизельне пальне — у східних областях країни, його можна купити за 56-58 грн/л, що також свідчить про зниження цін на 2-3 грн/л. Тут цього тижня, окрім постійно діючого чинника віддаленості цих областей країни від пунктів митного оформлення, додалася ще й посилена активність ворога. Окремі водії банально відмовлялися доставляти пальне у східні області.

Ситуація на гуртовому ринку з кожним тижнем поліпшується, про що свідчить зниження цін у цьому сегменті ринку. «Є змога збільшення попиту і, відповідно, підвищення цін, коли аграрії перейдуть до активної фази жнив. Проте весь цей час після закінчення посівної сільгосппідприємства активно робили запаси, тож у них щонайменше є запас на перший період збиральних сільськогосподарських робіт», — зазначив один із трейдерів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти