У початок

Unimot збільшила прибуток у ІІ кварталі 2024 року

Група Unimot представила консолідовані фінансові й операційні результати за ІІ квартал 2024 року. Консолідована скоригована EBITDA за цей період становила 80 млн злотих, а консолідований чистий прибуток досяг 39 млн злотих.

Загальні доходи Unimot Group за ІІ квартал 2024 року становили 3 483 млн злотих. Консолідована скоригована EBITDA становила 80 млн злотих порівняно з 63 млн злотих у відповідному періоді 2023 року. Чистий прибуток за звітний період становив 39 млн злотих.

На результати діяльності групи Unimot у ІІ кварталі 2024 року позитивно вплинула діяльність бітумного сегмента, який досяг скоригованої EBITDA 44,6 млн злотих. Максимізація обсягів продажів у цьому сегменті була пов'язана з сезоном будівництва й ремонту доріг, який досяг свого піка в цей період.

Сегмент інфраструктури й логістики також зробив значний внесок у фінансові результати, досягнувши скоригованого показника EBITDA 23,9 млн злотих. Цей сегмент включає діяльність зі зберігання палива, яка дає стабільні результати, й послуги залізничного транспорту. Проте варто зазначити, що на ринку залізничних вантажних перевезень у Польщі з початку року спостерігається тенденція до зниження.

У ІІ кварталі 2024 року сектор рідкого палива отримав скоригований EBITDA 7,6 млн злотих. Постійний рівень надбавки за землю обмежував здатність генерувати вищу маржу. Проте Unimot послідовно продовжує диверсифікувати свій продуктовий портфель, зосереджуючись на впровадженні й збільшенні частки продуктів з більшою націнкою.

«Аналіз витрат, проведений в Unimot Group, дав конкретні результати. Ми очікуємо щорічної економії 15 млн злотих, починаючи з другої половини 2024 року. Крім того, я із задоволенням зазначаю, що операційна оптимізація ефективно просувається, охоплюючи всі підприємства групи, включаючи компанії, придбані 2023 року. Цей процес, безсумнівно, зміцнює наші позиції на ринку. Ми з оптимізмом дивимося в майбутнє, маючи міцні основи для подальшого інтенсивного розвитку», — додає Адам Сікорський, президент правління Unimot S.A.

У ІІ кварталі 2024 року обсяг реалізації рідкого палива становив 518 тис. м³ (зростання на 0,3% до II кварталу 2023 року), продажі LPG досягли 70 тис. тонн (зростання на 2%), а реалізація природного газу становила 394 ГВт•год (зростання на 204%).

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти