У початок

УНБ за І півріччя 2023 року отримало 700 млн грн прибутку

ПрАТ «Укрнафтобуріння» (УНБ) у першому півріччі 2023 року отримало 700 млн грн прибутку. Про це повідомив директор ПАТ «Укрнафта» Сергій Корецький на своїй сторінці у Facebook.

«У першому півріччі 2023 року компанія отримала 700 млн грн прибутку. Маємо підстави вважати, що за результатами другого півріччя УНБ зможе заробити майже в три рази більше», – написав він.

Зі слів Корецького, 90% чистого прибутку УНБ, яке перебуває в управлінні «Укрнафти», буде передано на користь держави, як передбачено укладеними з Агентством з розшуку та менеджменту активів (АРМА) договорами.

Корецький також констатував суттєве зростання реалізаційних цін за час управління УНБ «Укрнафтою».

«Вдалося усунути технологічні недоліки і запустити 88-му свердловину. Після закінчення буріння отримали приплив високонапірної пластової води з верхніх горизонтів. Провели ремонт і водоізоляційні роботи. Отже, збільшили видобуток на 170 тис. кубометрів газу й 30 тонн конденсату на добу», – додав він.

Як зазначають у компанії, незабаром УНБ планує завершити пусконалагоджувальні роботи дотискуючої компресорної станції. Це дасть змогу сповільнити природне падіння видобутку. Наразі ж УНБ проводить геологотехнічні заходи для підтримання рівня видобутку.

«Укрнафтобуріння» під управлінням «Укрнафти» працює стабільно й ефективно. Компанією керує професійний менеджмент. В.о. голови правління було призначено Олега Мальчика», – підсумував Сергій Корецький.

Як повідомлялося раніше, 29 червня 2023 року Антимонопольний комітет України дав дозвіл на передачу ПрАТ «Укрнафтобуріння» в управління державного ПАТ «Укрнафта». До цього Кабмін підтримав пропозицію АРМА про передачу корпоративних прав ПрАТ «Укрнафтобуріння» в управління ПАТ «Укрнафта». Акти приймання-передачі активів було підписано 7 липня.

УНБ – одна з найбільших приватних газовидобувних компаній в Україні. З 2010 року розробляє Сахалінське нафтогазоконденсатне родовище (Краснокутський р-н Харківської обл.) із запасами 15 млрд куб. м газу. Валовий видобуток компанії 2020 року склав 725,4 млн куб. м газу і 80,8 тис. тонн нафти й конденсату, 2021-го – 691,3 млн куб. м і 76,6 тис. тонн.

Загалом за Сахалінським родовищем видобуток газу 2020 року склав 844,3 млн куб. м і 86 тис. тонн нафти й конденсату, 2021-го – 789,5 млн куб. м і 80,8 тис. тонн.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти