У початок

«Укрзалізниця» зекономила півмільярда на енергоресурсах

«Укрзалізниця» зекономила понад 0,5 млрд грн завдяки зменшенню витрат на енергоресурси. Про це компанія повідомляє на своєму телеграм-каналі.

«За 6 місяців 2024 року компанія на 10% зменшила порівняно з 2022-2023 роками витрати електроенергії й дизпального при здійсненні перевезень. Економія становить 520 млн грн», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у прес-службі УЗ, помітно зменшити витрати вдалося завдяки впровадженню заходів енергоефективності. Передусім компанія знизила норми витрат дизпального й збільшила частку перевезень під електротягою, яка у 2-3 рази дешевша за теплотягу.

До того ж, кажуть в «Укрзалізниці», це знижує зловживання з дизельним пальним. Крім того, компанія наразі закуповує дизель у виробників через «Prozorro.Маркет», що гарантує найкращу ціну. Серед умов постачання – забарвлення пального, щоб його було легко виявити у разі крадіжок. 

Завдяки вжитим заходам «наразі досягнуто рівня, коли 92% усіх вантажних перевезень здійснюються із використанням електроенергії. Завдяки цілеспрямованому скороченню роботи на теплотязі за 6 місяців 2024 року споживання дизельного пального на тягу поїздів зменшено на 10 тис. тонн», – повідомляє УЗ.

Як писав enkorr раніше, компанія «Сокар Україна» перемогла у тендері «Укрзалізниці», запропонувавши дизпальне за 52 900 грн/т, що на 1 400 грн/т менше від середньої ринкової ціни, яка, за даними Консалтингової групи «А-95», у день торгів 24 липня становила 54 300 грн/т.

За даними компанії, попри покращення операційної ефективності за результатами роботи в липні «Укрзалізниця» вперше з початку року отримає негативний фінансовий результат. Серед основних чинників, які негативно вплинули на фінансовий результат, – збільшення обсягів перевезень збиткових вантажів й значний ріст ціни електроенергії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти