У початок

«Укрзалізниця» оголосила закупівлю 15 тис. т ДП

ПАТ «Укрзалізниця» оголосило закупівлю 15 тис. т дизельного пального. Про це йдеться у повідомленні, опублікованому у системі держзакупівель ProZorro.

Залізничне підприємство проведе закупівлю одним лотом. Граничну розрахункову вартість ресурсу встановлено на рівні 53 900 грн/т.

Строк постачання пального — 20 жовтня 2024 року.

За даними Консалтингової групи «А-95», середньоринкова ціна на гуртові партії дизпального у день оголошення конкурсу 11 вересня становила 51 605 грн/т.

Нагадаємо, на початку повномасштабного вторгнення рф уряд дозволив «Укрзалізниці» купувати пальне напряму у виробників, зокрема й іноземних. Відтак два роки постачальниками пального для залізниці були Orlen Lietuva й Exxonmobil Asia Pacific pte. Ltd, але найбільшим постачальником була державна «Укрнафта».

Цієї весни уряд скасував цю можливість, після чого «Укрзалізниця» повернулася до закупівель на внутрішньому ринку через майданчик Prozorro Market, який дозволяє компанії без ризику блокування торгів через скаргу до АМКУ купувати партії дизелю на споті.

Проте, як зазначили в УЗ, у таких тендерах не беруть участі великі міжнародні виробники, хоча їх запрошували на торги. 

«В основному беруть участь посередники, і немає жодних гарантій, що в наступних торгах не переможе недоброчесний посередник, що призведе до зриву постачань», — кажуть на залізниці.

За інформацією enkorr, перевізник проводить консультації з урядом щодо повернення права на прямі закупівлі нафтопродуктів у закордонних постачальників.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти