У початок

«Укрнафта» збільшила добовий видобуток нафти на 100 тонн

ПАТ «Укрнафта» провело низку організаційно-технічних заходів на свердловинах протягом першого кварталу 2023 року, що сукупно дало більше 100 додаткових тонн нафти на добу. Про це повідомив директор підприємства Сергій Корецький.

Зокрема, з його слів, переведення на інший горизонт в одній зі свердловин у Східному нафтогазоносному регіоні дозволило отримати середньодобовий дебіт в 34,1 тонни нафти. Станом на кінець березня вже отримано з цієї свердловини 1 100 тонн нафти і 100 тисяч кубометрів нафтового газу.

Також було проведено заходи на інших родовищах, загалом більше десяти складних операцій.

«Завдяки цим роботам на деяких свердловинах вдалося підвищити дебіт в 4 рази, що сукупно принесло більше 100 додаткових тонн добового дебіту нафти й близько 30 тисяч кубометрів нафтового газу», — зазначив топменеджер.

Він також нагадав, що загалом 2023 року «Укрнафта» має на меті підвищити видобуток на 6% і має потенціал суттєво збільшити його протягом наступних 5 років. Уже цього року буде розпочато буріння трьох нових свердловини і три бокові стовбури в існуючих свердловинах.

Як повідомлялось, «Укрнафта» завершила перший квартал 2023 року з чистим прибутком 4,3 млрд грн. Цей показник дорівнює чистому прибутку, отриманому компанією до повномасштабного вторгнення росії в Україну 2020 року (4,3 млрд грн), і майже вдвічі перевищує результат за весь 2021 рік – 2,4 млрд грн.

Очікується, що компанія 2023 року отримає 12 млрд грн чистого прибутку.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти