У початок

«Укрнафта» продала СВГ по 23 000 грн/т

Також є російською мовою

ПАТ «Укрнафта» на додатковому аукціоні УМВБ 19 березня продало 1000 т скрапленого газу за 23 000 грн/т. Про це свідчать результати торгів, опубліковані на сайті УМВБ.

За словами співрозмовника enkorr, який бере участь у торгах, весь обсяг придбали компанії, афілійовані з групою «Приват».

Всього на торги виставлялося 13 280 т автомобільних партій СВГ. Пропозицій ресурсу з доставкою залізницею, які зазвичай забирають інші учасники ринку, не було.

Відзначимо, ціни ресурсу на торгах внутрішніх виробників на поточному тижні зросли на 1 200-1 500 грн/т на тлі інформації про зупинку постачань ДП і скрапленого газу швейцарським трейдером Proton Energy Group S.A. з 1 квітня.

Тим часом, за наявною інформацією, найближчим часом НК «Роснафта» визначиться з новим оператором з експорту нафтопродуктів в Україну, який замінить швейцарського трейдера.

Довідка enkorr

ПАТ «Укрнафта» виробляє СВГ на трьох ГПЗ у Чернігівській та Івано-Франківській областях. У 2019 р. випуск скрапленого газу склав 112 тис. т (+1,8%). Компанія реалізує газ на «голосових» аукціонах 1-2 рази на місяць, на яких 90% обсягу, як правило, придбаває афілійована з міноритарними акціонерами компанія.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти