У початок

«Укргазвидобування» пробурило свердловину глибиною 6600 м

На початку липня АТ «Укргазвидобування» завершило буріння нової розвідувальної свердловини глибиною 6600 м, яка стала найглибшою в історії компанії. Її дебіт сягнув високого показника — 150 тис. куб. м, повідомляє прес-служба підприємства.

Зазначається, що родовище, на якому пробурили свердловину-рекордсменку, відкрили лише 2019 року. Тож завданням нової свердловини була дорозвідка вуглеводневих покладів і уточнення геологічної будови родовища.

Виконані промислові геофізичні дослідження дали змогу приростити понад 100 млн куб. м видобувних запасів вуглеводнів.

«Над проєктуванням і будівництвом цієї особливої свердловини працювала команда фахівців різних напрямків, що дало змогу виконати роботи якісно і в стислі терміни. Наші буровики ще раз довели свою майстерність у бурінні на глибокі продуктивні горизонти. В результаті — додатковий видобуток і нові перспективи для подальшої розробки родовища», — зазначив Олег Толмачев, т.в.о. генерального директора «Укргазвидобування».

Нагадаємо, що у березні УГВ запустило в роботу найпотужнішу свердловину за останні 2,5 року, добовий видобуток з якої сягає 460 тис. куб. м газу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти