У початок

Український вектор — у фокусі головного польського форуму LPG

18-та конференція «Польський ринок LPG», організована компанією Information Market SA у Вроцлаві (Польща) 5-6 жовтня, зібрала близько 200 делегатів. Про це повідомляє кореспондент enkorr, який також брав участь у заході.

Спонсорами зустрічі виступили польська GASPOL й українська GT Group.

На конференції було розглянуто низку питань, з яких одне з основних – постачання неросійського скрапленого газу у Польщу. Зі слів президента GASPOL Сильвестера Шмігеля, його компанія вже відмовилася від імпорту з рф. Разом із тим деякі учасники заявили, що забезпечувати польський ринок неросійським газом складно, головним чином через вузькі місця в логістиці. У цьому контексті президент GASPOL заявив про підтримку польської промисловості скрапленого газу через можливість використання терміналу в Гданську у разі ембарго на російський продукт.

Важливою темою конференції став український вектор роботи. На одній із панелей виступив президент Української асоціації скрапленого газу, віце-президент компанії «Надєжда» Станіслав Батраченко, який розповів про поточний стан імпорту скрапленого газу до охопленої війною України.  

Зі слів Владислава Колодяжного, керівника GT Group, українське питання було основним як на офіційній, так і на неофіційній частині заходу.

«Ми раніше брали участь у цій конференції як учасник, і вона мала характер внутрішньої конференції, на якій здебільшого польські учасники ринку обговорювали проблеми зміни польського ринку LPG. Цього ж року війна з рф й викликані нею процеси зміни ланцюжків постачань та інтеграції українського й польського ринку надали їй статусу регіонального й основного офіційного і неофіційного питання», —  зазначив у коментарі enkorr очільник GT Group.

На заході також обговорили такі теми як адаптація ринку LPG під екологічні програми ЄС, юридичні аспекти трейдінгу на польському ринку й розвиток сфери ГБО.

За інформацією організаторів, наступна, 19-та конференція «Польський ринок LPG», відбудеться 4-5 жовтня 2023 р.. Про місце буде повідомлено окремо.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти