У початок

УГВ відремонтувало й запустило в роботу дві свердловини

Фахівці АТ «Укргазвидобування» відремонтували й запустили в роботу дві свердловини, які раніше припинили давати газ через виснаження газоносних горизонтів. Про це компанія повідомила на своїй сторінці у мережі Facebook. 

«Щоб свердловини знову запрацювали, наші фахівці вирішили задіяти в роботу інші перспективні горизонти. Для цього замінили старі зношені труби й виконали перфорацію, – пояснюють в УГВ. – Тепер, після капітального ремонту, ми видобуваємо з них близько 250 тис. куб. м газу на добу».

Обидві операції з капітального ремонту свердловин виконав внутрішній сервісний підрядник – «УГВ-Сервіс», йдеться у повідомленні.

Попри небезпеку й складнощі з логістикою і забезпеченням необхідними матеріалами, працівники філії продовжують виконувати як базові ремонти, так і надскладні операції з вилучення аварійного обладнання, проводять підготовки до операцій з ГРП і випробування свердловин після експлуатаційного й пошукового буріння.

«З початку 2022 року ми виконали десятки операції з капітальних ремонтів свердловин. Через повномасштабну війну обсяг робіт довелося зменшити, та ми намагаємося надолужити втрати за рахунок підвищеної уваги до кожної операції», – зазначає Ольга Остапенко, начальник департаменту моніторингу і планування геолого-технологічних заходів УГВ.

Завдяки капітальному ремонту на одній зі згаданих свердловин також відкрилася змога наростити запаси газу, які раніше не обліковувалися.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти