У початок

Угорська MOL розглядає можливість продажу АЗС у Словенії

Угорська нафтогазова компанія MOL розглядає змогу продажу деяких зі своїх 53 АЗС у Словенії, щоб отримати дозвіл Європейської комісії на купівлю станцій OMV у країні, повідомляють словенські ЗМІ.

Словенська щоденна газета Dnevnik писала, що MOL незабаром почне продавати деякі з 53 АЗС, які вона контролює в Словенії. У компанії не підтвердили і не спростували неофіційну інформацію газети, але пояснили, що через очікування рішення Єврокомісії щодо придбання мережі станцій у Словенії наразі не розголошують детальну інформацію.

У червні 2021 року MOL підписала угоду про купівлю 92,25% акцій акцій OMV Slovenia, в якій вона вже володіє 7,75% акцій. Узгоджена ціна купівлі всього пакету акцій становить 301 млн євро. Угода дасть Угорщині другу за величиною мережу зі 120 АЗС в країні.

13 травня минулого року Європейська комісія під час попереднього розгляду дійшла висновку, що транзакція в запропонованій формі може значно знизити конкуренцію на роздрібному ринку моторного палива в Словенії. Одним із варіантів може бути пропозиція MOL продати частину своїх станцій у Словенії.

Загалом угорський концерн наразі має понад 2 тис. АЗС під різними брендами в 10 країнах центральної й південної Європи.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти