У початок

Угорщина зіткнулася з критичною ситуацією на ринку пального — MOL

Угорщина відчуває критичні перебої у постачанні пального, повідомили у вівторок західні ЗМІ з посиланням на найбільшу угорську нафтогазову компанію MOL, передає «Інтерфакс-Україна».

«MOL, як і раніше, виконує завдання із забезпечення безпечного постачання власної продукції. Однак у нинішніх умовах не можна повністю задовольнити ринковий попит без зростання імпорту», — йшлося в заяві MOL.

У компанії зазначали, що намагаються наростити транспортування продукції зі свого переробного підприємства у Словаччині, проте досягли межі можливостей. Також компанія збільшує масштаби переробки нафти на заводі на річці Дунай, який працює поки що на 50-55% потужності. Перехід заводу на повноцінний режим роботи триватиме близько двох тижнів.

ЗМІ нагадують, що близько року тому угорський уряд встановив ліміт цін на бензин і дизельне пальне, які відпускаються власникам приватного автотранспорту, фермерам і таксистам. У результаті іноземні компанії скоротили постачання пального в Угорщину. Термін дії цінового ліміту спливає у грудні, а потім уряд повинен визначити, чи продовжувати його. При цьому влада виходитиме з даних MOL з приводу того, чи може компанія забезпечити постачання пального в країну.

Попит на пальне зріс, і минулими вихідними багато жителів почали його активно скуповувати і запасати. Напередодні у MOL повідомляли, що спостерігають нестачу запасів пального майже на всіх своїх автозаправних станціях.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти