У початок

Угорщина проти нафтового ембарго для рф навіть з «особливими умовами»

Уряд Угорщини не згоден підтримати нафтове ембарго проти російської федерації навіть з «особливими умовами». У Будапешті заявили про загрозу енергетичній безпеці країни. Про це повідомляє УНІАН із посиланням на Bloomberg.

Зазначається, що Угорщині й Словаччині, які залежать від енергоресурсів з рф, планували дати додатковий рік для застосування санкцій – до кінця 2023 року.

У свою чергу спікер угорського уряду Золтан Ковач заявив, що питання енергетичної безпеки Угорщини не вирішене.

«Ми не бачимо жодного плану або гарантій у поточній пропозиції щодо управління навіть перехідним періодом, а також того, що гарантуватиме енергетичну безпеку Угорщини», – заявив Ковач.

Нагадаємо, що в ЄС розглядали варіант надання Словаччині й Угорщині «особливих умов», щоб зберегти єдність у питанні запровадження ембарго на російську нафту.

Як повідомлялося раніше, канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що країна повинна бути готова до припинення постачання російського газу, як це було з Польщею і Болгарією. За словами німецького канцлера, ніхто не може знати, що на думці у російського диктатора путіна.

У кінці березня президент рф владімір путін видав наказ про оплату за російський газ у рублях замість євро. Тоді керівництво ЄС заявило, що не виконуватиме цієї вимоги. Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн застерегла компанії від вимог росії, наголосивши, що це порушить накладені на агресора санкції за вторгнення в Україну.

У свою чергу «газпром» із 27 квітня повністю зупинив постачання газу компаніям «Булгаргаз» (Болгарія) і PGNiG (Польща) через відмову переходити на оплату в рублях. Водночас експорт «газпрому» в країни далекого закордоння впав на 26,9% — до 50,1 млрд кубів.

Проти обмежень на російські енергоресурси виступає Будапешт. Угорський уряд готовий платити москві за газ і нафту в рублях і загрожує ЄС накласти вето на нові санкції. 

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти