У початок

У жовтні зріс імпорт СПГ у Китай

Імпорт скрапленого природного газу (СПГ) Китаєм зріс у жовтні порівняно з тим же місяцем минулого року, згідно з митними даними.

Дані Головного митного управління країни показують, що в жовтні Китай отримав близько 5,17 млн тонн СПГ, що на 29,5% більше порівняно з тим же місяцем торік.

Імпорт СПГ у жовтні впав порівняно з 5,69 млн тонн у вересні. Імпорт країни у вересні знизився після зростання протягом семи місяців поспіль.

Згідно з оприлюдненими даними, Китай імпортував 56,25 млн тонн СПГ протягом січня-жовтня, що на 11,5% більше, ніж за аналогічний період торік.

Проте 2022 р. китайський імпорт СПГ впав через дуже високі спотові ціни на нього й карантинні заходи, пов’язані з пандемією, що вплинуло на економічну активність.

Імпорт СПГ впав порівняно з періодом січень-жовтень 2021 року, коли Китай імпортував 64,50 млн тонн цього виду палива.

Включаючи трубопровідний газ, імпорт газу Китаєм зріс на 8,8% в річному обчисленні – до 96,50 млн тонн у січні-жовтні.

Згідно з даними, імпорт трубопровідного газу в країну зріс на 1,2% в жовтні – до 3,62 млн тонн.

2022 року Японія була найбільшим у світі імпортером скрапленого природного газу, обігнавши Китай, але обидві країни отримали менше обсягів порівняно з роком раніше.

Однак цього року Китай обігнав Японію.

Імпорт СПГ в Японію зріс на 6,4% в річному обчисленні в жовтні – до приблизно 5,41 млн тонн.

Протягом січня-жовтня Японія імпортувала близько 54,3 млн тонн, що на 1,9 млн тонн менше порівняно з Китаєм, який імпортував 56,2 млн тонн.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти