У початок

У жовтні українці переобладнали на ГБО 6,5 тис. автомобілів

У жовтні 2023 року зафіксовано 6,5 тис. переобладнань автомобілів для роботи на газу, що на 1,6% більше порівняно з попереднім місяцем, проте на суттєві 80,6% більше, ніж у жовтні минулого року.

Про це повідомляє Інститут досліджень авторинку на своєму сайті.

Як зазначається у звіті, середні роздрібні ціни на автомобільне пальне на українських АЗС продовжують повільно зростати й зараз становлять близько 32 грн за літр пропан-бутанової суміші, 55 грн за такий же об’єм бензину А-95, приблизно у ту ж ціну відпускають і дизпальне. Ціни на преміальні сорти бензину починаються з позначки 58 грн/л.

«Відповідно, такий стан справ із цінами спонукає українських автомобілістів шукати способи для заощадження витрат на пальне, і найбільше це проявляється у «порятунку» об’ємних або старих автомобілів із бензиновими двигунами встановленням ГБО, а найактивніше за цих обставин розвивається сегмент електромобілів», — зазначили експерти.

Якщо казати про загальну динаміку продажів легковиків за типом пального, то протягом жовтня 2023 року українці найчастіше обирали бензинові транспортні засоби. Таких придбали 43,4% (47,6 тис.) від загальної кількості угод купівлі-продажу нових і вживаних транспортних засобів — легковиків, вантажних автівок усіх категорій та автобусів. Якщо до них додати автомобілі зі встановленим ГБО (18,5%, 20,4 тис.), тоді авто з бензиновими двигунами з іскровим запалюванням складатимуть абсолютну більшість: 61,9% від загальної кількості продажів.

Частка дизельних автомобілів становила 29,5% (32,4 тис.). Машин, обладнаних двигуном для роботи винятково на газовому пальному, було 0,4% від загальної кількості (406 шт.).

Частка електромобілів становила 5,6% (6,2 тис.) від загальної кількості.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти