У початок

У Європі ціни на газ продовжують знижуватися – Bloomberg

На дев'ятому місяці повномасштабного російського вторгнення в Україну ціни на газ в Європі продовжують знижуватися, повідомляє Bloomberg. Наразі зниження відбувається на тлі теплої погоди, яка відкладає початок опалювального сезону.

У вівторок, 1 листопада 2022 року, ф'ючерси на газ із постачанням у грудні знизилися на 4,3% – до 118 євро за МВт•год ($1 234 за тисячу кубометрів) у Нідерландах, що є регіональним еталоном.

Ціни стрімко знижуються протягом останніх тижнів, оскільки теплий жовтень дозволив закачати більше газу в і без того переповнені сховища.

Значні надходження скрапленого природного газу і стриманий попит також допомогли компенсувати скорочення постачань з боку росії. 

Попри це ризики надалі утримуються, адже світові постачання залишаються обмеженими. Газ в Європі зараз коштує вчетверо дорожче, ніж у попередні роки протягом цієї пори року.

Сховища газу в регіоні заповнено майже на 95%, що забезпечує буфер у разі похолодання. За даними Gas Infrastructure Europe, запаси в Німеччині, найбільшому споживачеві газу, зросли до 99%.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти