У початок

У відповідь на газовий шантаж рф: президент Європарламенту закликала ввести ембарго

Президент Європарламенту Роберта Мецола закликала європейські країни запровадити ембарго на російські енергоресурси. Про це вона написала у своєму twitter, повідомляє УНІАН.

«Євросоюз не будуть шантажувати. Ми не боїмося путіна. Польща, Болгарія й інші країни матимуть нашу підтримку. Європарламент закликає до негайного загальноєвропейського ембарго на постачання енергоресурсів, контрольовані кремлем. Настав час розірвати нашу залежність раз і назавжди», – закликала Мецола.

Як відомо, 26 квітня Росія зупинила постачання газу в Польщу за ямальським контрактом, а також призупинила постачання газу в Болгарію.

У ЄС блокування кремлем постачання газу через небажання платити за «блакитне паливо» у рублях назвали «спробою шантажу».

Як зазначила раніше глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен, Європа до цього була готовою й працює над забезпеченням альтернативних постачань і кращих можливих рівнів зберігання в усьому ЄС.

Невдовзі у західній пресі з посиланням на джерела у «газпромі» почали з’являтися повідомлення про нібито оплату деякими країнами ЄС газу в рублях, як на цьому наполягають росіяни. Проте Австрія, яку теж зарахували до таких країн, назвала інформацію «фейком російської пропаганди».

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти