У початок

У Туреччині відкрили нові запаси нафти на південному сході країни

У Туреччині відкрили нові запаси нафти в районах Джуді й Габар у провінції Ширнак на південному сході країни. Про це з посиланням на повідомлення президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана пише «Інтерфакс-Азербайджан».

З його слів, виробнича потужність нового родовища оцінюється у 100 тис. барелів на добу (б/д).

«Хочу поділитися хорошими новинами. Ми виявили запаси нафти з виробничою потужністю 100 0тис. б/д в Джуді й Габарі», – сказав президент на церемонії відкриття найбільшої сонячної електростанції в Європі (СЕС «Карапинар») й запуску інших нещодавно завершених об'єктів у центральній провінції Конья.

Ердоган зазначив, що нещодавно виявлена нафта «має високоякісну структуру». Турецький лідер наголосив, що «Туреччина більше не залежатиме від інших в енергетиці, ставши державою-експортером енергії».

Президент розповів, що нафту, виявлену на глибині 2 600 м, видобуватиме «за допомогою 100 свердловин». «Запаси зможуть задовольняти десяту частину нашого щоденного споживання», – додав він.

Ердоган також повідомив, що нафтову свердловину в Габарі буде названо на честь молодої вчительки музики Айбуке Ялчин, яку було вбито під час теракту РКК 2017 року на південному сході Туреччини.

«Сподіваюся, що наше нове родовище, свердловина Айбуке Ялчин-1, дасть більше нафти, ніж видобувається в усій країні», – передає його слова агентство «Інтерфакс-Азербайджан».

Щодо проєкту будівництва АЕС «Аккую», глава держави зазначив, що станція зможе задовольнити 10% потреб країни в енергії.

Турецький лідер також заявив, що другу атомну електростанцію можна побудувати в районі Синоп на півночі країни.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти