У початок

У системі «єЧерга» скасовуватимуть записи з недостовірними даними

Відсьогодні, з 5 червня, команда проєкту «Електронна черга перетину кордону» застосовуватиме новий механізм реєстрації, повідомляє «Бізнес.Цензор».

«Моніторинг записів користувачів показав: однією з поширених проблем є внесення в систему недостовірних даних з метою стати в «єЧергу» раніше, ніж це передбачено правилами, а саме – записати машину в «єЧергу» без вантажу, але згодом її завантажити. Ми спільно з Державною митною службою України розв’язали цю проблему: якщо запис в «єЧергу» зроблено на машину без вантажу, а пізніше її завантажили, то система скасує такий запис», – повідомили в «Укртрансбезпеці».

Новий механізм починає застосовуватися з понеділка, 5 червня, і діятиме постійно.

«єЧерга» буде порівнювати список порожніх вантажівок з базою митних декларацій. Вантажівки, до яких після реєстрації в «єЧерзі» будуть виявлені митні декларації, будуть позначені в системі спеціальною позначкою і згодом видалені з «єЧерги».

«Радимо вже скасувати чергу і записатись в неї з коректними даними про вантаж тим, хто наразі зареєстрував порожню автівку, але планує перетинати кордон з вантажем», – підкреслили в «Укртрансбезпеці».

Як відомо, проєкт «Електронна черга перетину кордону» реалізується Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури у співпраці з Міністерством цифрової трансформації України, «Укртрансбезпекою», Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури, Державною митною службою й Державною прикордонною службою за підтримки USAID/UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти